Течен покрив и неговите предимства

Ремонт на покриви май 23, 2023

Колкото по-добре покривът предпазва помещенията и сградата като цяло от всякакви атмосферни влияния, толкова повече тази сграда ще се експлоатира без проблеми и необходимост от сериозен ремонт. Полимерните течни покриви, които придобиха популярност през последните години, са в състояние да осигурят на покрива надеждна “защита”.

Какво е течен покрив
В продължение на много години битумът се използва като основа за огромен брой покривни материали. Битумът е особено популярен при подреждането на плоски покриви на жилищни сгради, частни имения, офис сгради, големи промишлени помещения и др.

Битумно-полимерните мастики се превърнаха в своеобразен “последовател” на битума на пазара на строителни материали. Съдържа компоненти, които могат да осигурят на покрива висококачествена хидроизолация и максимална здравина. Такива покривни мастики се произвеждат под формата на готови строителни смеси, които могат да се използват веднага след разопаковането.

Течният покрив е специална течна гума, която съдържа полимери, които значително повишават нейните експлоатационни свойства. Такъв покрив се характеризира с висока еластичност, може да се прилага върху почти всяка основа: дърво, стоманобетон, циментова замазка, плочки, шисти, метални повърхности.

Формата на покривната повърхност в този случай може да бъде всяка, да има най-сложните геометрични форми.

Предимства на полимерния течен покрив
Възможността за оборудване на покрива с непрекъснато покритие, в което няма шевове и фуги (най-уязвимите точки на всеки покрив).

Дълъг експлоатационен живот (до 20 години или повече без смяна на покритието).

Лесно приложение.

Абсолютна водоустойчивост (независимо от условията на работа).

Устойчивост на биологични и химически увреждания.

Устойчив на значителни температурни промени.

Ниска консумация (само 1-3 кг материал е достатъчен на квадратен метър покритие).

Нанасяне на течен покрив
Има много начини за нанасяне на полимерен материал. Можете да изберете този, който ви подхожда най-добре: със спрей, моп с гумирана работна основа, шпатула, валяк и др.

Използването на течен покрив също позволява да се гарантира достатъчно ниво на пожарна безопасност на покривната конструкция. За да нанесете сместа, не е необходимо да се нагрява специално, използвайте открит огън на строителната площадка. Самият материал се втвърдява за рекордно кратко време. В рамките на един ден обработената повърхност ще бъде готова за експлоатация и продължаване на строителните работи.

И най-интересното е, че преди да използвате течния полимерен покрив, повърхността не трябва да се подготвя по специален начин: грундирана, почистена до земята с остатъци от битум. Мастиците се използват не само за цялостна реконструкция на покриви, но и като материал, който ви позволява да поправите течове, да осигурите допълнителна защита срещу удари и др.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *