Технология за монтаж на мек покрив

Ремонт на покриви апр. 19, 2022

Мекият покрив е стандартно, универсално покритие, което има добри технически качества, достъпна цена и с този материал е лесен за работа.

Повече за мекия покрив
Този продукт се предлага в две форми:

ролка;
фаянсови плочки.
Покривите на ролки са меки платна, които могат да се нарязват на необходимите парчета без проблем. Мекият покрив с керемиди е подобен на керемида. Монтиран по същия начин. За производството в производството се използват листове от фибростъкло, импрегнирани с битум.

Предимства на мекия покрив:

Стегнатост. Листът прилепва плътно към работната повърхност. И шевовете са стегнати.
Инсталацията няма тежки процеси, поетапни и лесни.
Сигурност. Материалът не изчерпва токсините, тъй като нито на студ, нито на слънце не променя формата си, не се топи.
Достъпна цена. Цената не е най-евтината, но все пак не е толкова надценена.

Характеристики и монтаж на мек покрив
Струва си да започнете полагането само когато температурата навън е над 5 градуса и не трябва да има валежи. Това е топло и сухо. В противен случай херметичността може да бъде нарушена по време на работа. Ако се използват самозалепващи плочки, то наличието на слънце е задължително условие. В крайна сметка лепилото ще започне да се стяга с повърхността само при високи температури и под въздействието на слънчева светлина. Но в същото време не трябва да се занимавате с монтаж във време, когато температурата е над 24 градуса, в противен случай материалът ще омекне и няма да работи да го покрие с високо качество. За материал, който няма допълнителен лепилен слой, се използват битумно импрегниране и газова горелка. Не работете при време, когато температурата е под 5 градуса, с надеждата, че горелката ще реши този проблем. Има много рискове в такава ситуация да се извърши некачествен монтаж, дори ако специалистите работят.

Технология на работа с битумни керемиди
Монтаж на летва

Материалът се нуждае от основа за фиксиране. За това е необходима щайга.

Какви материали са подходящи за този етап на работа:

Дъска за рязане. Съдържанието на влага в материала не трябва да надвишава 20%.
Шперплат листове. Марка FSF и вземете само влагоустойчив материал.
ПДЧ.
Вентилация

Мекият покрив не позволява на въздуха да преминава, а липсата на обмен на въздух допринася за появата на кондензат под покрива. За да предотвратите това, да намалите риска от мухъл, гъбички, натрупване на течности, трябва да оборудвате вентилация.

Има няколко опции за възобновяване на обмена на въздух, можете да ги комбинирате един с друг:

Дупка, разположена в горната част на покрива, оборудвана с малка пластмасова тръба.
Дупката, останала между плочките и изолационния слой. Това помага за проветряване на изолацията, което предотвратява натрупването на течности.
продукти. Оставя се отворена част в областта на ​​контрлетвите и летвите за навлизане на въздух.
Пароизолационен слой

Всяка битумна плочка изисква собствен материал за пароизолация. Може да се продава заедно с покрива или да се посочи в документа.

Ролкова изолация. Необходимо е да се постави пароизолационният материал отдолу нагоре. Припокриването трябва да бъде 10 см. За крепежни елементи служат нокти с широки шапки.
Частична изолация. Пароизолационният слой се монтира на ставите на покрива. Също така, този метод включва парни бариери по периметъра на покрива. За монтиране на стръмни склонове е необходима частична версия.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *