Предимства и недостатъци на алуминиевите улуци

Ремонт на покриви юни 13, 2023

Предимства и недостатъци на алуминиевите улуци
Ефективното отводняване е един от ключовите проблеми, които дизайнерите на частни къщи и стопански постройки трябва да решат. В статията ще обсъдим плюсовете и минусите на алуминиевите улуци. Каним ви да прочетете!

Изборът на правилния улук позволява на улучната система да служи на собственика на сградата десетилетия, без да се налага да я подменя с нова. Качествените стоманени улуци могат да издържат на градушка и редица променливи метеорологични явления. Устойчиви са на механични повреди и развитие на повърхностна корозия. В статията ще ви кажем какво да изберете – алуминиеви или стоманени улуци – и какви са плюсовете и минусите при избора на алуминиева водосточна система.

Какви са предимствата и недостатъците на алуминиевите улуци?
В началото ще отговорим по-подробно на въпроса – какви са предимствата и недостатъците на алуминиевите улуци? Какви са недостатъците при избора на улуци с алуминий, на които трябва да обърнете внимание?

Ограничен достъп на алуминиеви елементи за разширяване на улучната система, например дръжки за улуци от лакирана ламарина.
Малък избор от производители и модели алуминиеви улуци на пазара
По-малка устойчивост на механични повреди
Предимствата на алуминиевите улуци включват висока якост и висока устойчивост на повърхностна корозия.

Колко струва един алуминиев улук?
Много инвеститори се чудят колко струва един алуминиев улук. Такива системи за улуци, в случай на частни къщи със стандартни размери на покрива, обикновено струват около 30% повече. Когато решаваме да изберем едно от решенията, струва си да вземем предвид аспектите на качеството и бюджета и след това да изберем най-доброто за нашия портфейл.

Алуминиеви или стоманени улуци – какво да избера?
Често можете да срещнете въпроса – какво да изберете – алуминиеви или стоманени улуци? Отговорът не е ясен. Ако искаме висока якост, предвид по-високата цена, то алуминиевите улуци ще осигурят дълги години експлоатация. В същото време стоманените улуци осигуряват добра устойчивост на големи натоварвания като сняг или лед. Те също така са устойчиви на механични повреди и променливи метеорологични условия и имат дълга 30-годишна гаранция.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *