Покрийте покрива с хидроизолация със собствените си ръце

Ремонт на покриви сеп. 20, 2022

Водоустойчивата е валцуван материал, основата, за която е фибростъкло или фибростъкло, покрита с битум-полимерна състав от двете страни. Има и разновидности на водоустойчивост с основа от картон или хартия, но те са в по -малко търсене.

Грешната страна на ролката е покрита с допълнително тънък специфичен филм, който се стопява и напълно изгаря по време на монтажа, а предните – гранит или минерални груби трохи. Материалът е чудесен за плосък покрив, както и за покриви с малък наклон от склонове. В някои случаи материалът може да се използва като хидроизолационно покритие на основата.

Основната характеристика на водоустойчивата може да се нарече простотата на нейното полагане. Всеки майстор с минимални умения за изграждане или ремонт може да инсталира този покривен материал със собствените си ръце.

Подготовка на покрива преди полагане на водоустойчив

Подготовката на покрива за монтаж на водоустойчивата е да се почисти покривът от всички видове отломки, елементи на стария покрив, мръсотия и прах. Необходимо е да се провери присъствието на повърхността на покрива на нередностите. Недостатъци като чипове и пукнатини могат да бъдат елиминирани с помощта на циментов хоросан. След като сте плътно подтикнали сместа в пропастта, е необходимо да му дадете време да изсъхне напълно.

Последният етап на подготвителната работа се счита за грундиран. Като грунд е необходимо да се използва битумен грунд или битум, разреден с бензин. Можете да започнете да полагате водоустойчивата само след като слоят на грунд е напълно сух.

Методи за полагане на водоустойчив
Към днешна дата има три начина за поставяне на водоустойчив:

Горещ стил. Тази технология предполага работа с въздушен висок температурен сеш или газова горелка, която можете да направите със собствените си ръце. Ако говорим за малки зони, тогава е подходяща и лампа за запояване. Хидрозолата, усукана в ролка, постепенно се разгръща отгоре на покрива, като същевременно се затопля с помощта на избрано оборудване. Битумният слой, затоплен до определена температура, е плътно фиксиран върху основната повърхност. Всеки следващ сегмент на водоустойчивия е положен. Заплатата трябва да бъде сведена до минимум със 100 mm. Този материал принадлежи към категорията на лесно запалими, така че не може да бъде позволено за дълго отопление.
Използване на битум мастик. Основното предимство на този метод е липсата на нужда от допълнително скъпо оборудване. Мастирът се нанася върху основата на покрива. Над него се търкаля ролка от хидзол и се стиска с тежък валяк. Всяка следваща лента от покривен материал е положена.
Механична технология за стилизиране. Счита се за най -лесния начин за инсталиране на покриви, но не и най -надеждният. Ролките на материала се навиват по протежение на покрива с понижаване на 150 мм. Ставите могат да бъдат оцветени със строителен тел, но изобщо не можете да го докоснете. Този метод е подходящ за покриващи покриви с малък наклон.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *