Направи си сам монтаж на ондулинов покрив

Ремонт на покриви май 25, 2023

Ондулиновият покрив на съвременния пазар на строителни материали е в достатъчно търсене. Покривните материали от този тип са доста здрави и издръжливи, имат естетичен външен вид.

Основните свойства на покрива Андулин
Материалът “ондулин” (от английски Onduline) започва да се използва в строителството преди около половин век. Характеризира се с:

умерена устойчивост на високи температури;

добри противогъбични свойства;

устойчивост на слънчева светлина;

добра устойчивост на HMS материали и химическа атака;

достатъчен експлоатационен живот;

относително ниска цена.

Видове покриви от oндулин
oндулин шисти. По своя външен вид и форма той е подобен на обикновения шисти. Може да има различни цветове. Произвежда се на листове, чиято площ е 1×2 метра. Използва се при монтаж на покриви на прости конструкции. Отличава се с лесен монтаж.

Oндулинови керемиди. Използва се при покриви със сложна форма. Изработена е от стандартни керемиди oндулин, чиято форма наподобява стандартните керемиди. Размерът на една плочка в класическата версия е 1×0,35 м.

Поради факта, че размерите на керемидите Andulin са сравнително малки, е възможно да се осигури монтаж на покрива с минимална загуба на материал под формата на отпадъци. Можете да адаптирате такива плочки за сграда, направена във всеки стил. Долната равнина на такъв материал се различава по форма, което позволява на капитана лесно да намери плочки за монтиране на покрива с дадена форма и дизайн.

Направи си сам андулиновият покрив може да се сгъне без много затруднения. Монтажът на този покривен материал не изисква използването на специално оборудване, сериозни високоспециализирани строителни знания и умения.

Основата на керемидите Андулин е класически фибран (или фибран), който в процеса на производство се покрива двустранно с битумен материал. Освен това листовете от плочки или шисти са покрити със защитен филм. След завършване на монтажа на покрива Andulin, това фолио може да бъде премахнато. Отвън равнината на материала е покрита с минерални стърготини, които го предпазват от механични повреди и повишават устойчивостта му на напрежение. Покривният материал може да има различен цвят.

Препоръки за монтаж на покрива Andulin: инструкции от професионалисти
Андулиновата плоча се монтира както обикновено. Същото важи и за плочките от този материал. Принципът на инсталиране е практически същият. Единственото нещо, което майсторът трябва да вземе предвид, е, че за материали от този тип ще трябва да закупите специални покривни гвоздеи. Идеалният вариант са поцинковани крепежни елементи (така че покривът ще продължи по-дълго).

Удобно е да полагате листове андулин в шахматна дъска. Този метод на монтаж ще увеличи общата устойчивост на повърхността му, както и ще увеличи хидроизолационните свойства на покрива.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *