Направи си сам заграждение за кучета от едри породи

Ремонт на покриви сеп. 03, 2022

Волиерата е подредена така, че да ограничи движението на кучето на площадката и да оборудва място за спане в двора. Често собствениците на парцели правят волиера за куче със собствените си ръце, особено ако кучето е голямо и се нуждае от място за разходка близо до къщата. В други случаи готовият комплекс се закупува в търговски обект или се прави по поръчка.

Концепцията за волиера

Преди да направите правилно волиера за куче, определено място на територията на обекта е оградено, като се вземат предвид породата на домашния любимец, неговата възраст и пол, посоката на вятъра и местоположението на съседните сгради.

Местообитанието на кучето не се устройва в края на двора или отдалечената му част. В този случай домашният любимец постоянно ще гласува и ще се тревожи, тъй като изолацията от обществото няма да му помогне.

В близост до оградата не се изгражда волиера, с тази подредба кучето също ще лае, но вече при минувачите, които се движат по улицата.

Причини за хабитатно оборудване:

Невъзможността да се държи голямо куче в къщата. Такива големи домашни любимци включват алабай, кавказки, нюфаундленд, св. Бернар, мастиф.
Временна изолация на кучето. Това се прави от съображения за сигурност, в случай че пристигнат гости или други посетители.
Създаване на уютен дом за куче пазач, което пази двора.

Изисквания към комплекса
Волиерата трябва да осигурява комфорт, спокойствие и уют на домашния любимец. В местообитанието кучето се чувства топло и сухо. В кошарата кучето прекарва по-голямата част от времето, пази домакинството, играе, спи, яде, така че има достатъчно свобода за това.

Размери на кучешката колиба:

за домашен любимец, който расте не повече от 50 см при холката, трябва да построите корал над 6 квадратни метра. m;
за средна порода, чийто растеж достига 60-70 см, проектът предвижда от 8 квадратни метра. m;
куче от едра порода ще се чувства комфортно на 10 кв. m или повече.

За женските е предвидено място за раждане на деца и специален вестибюл за тяхното преекспониране. Мястото трябва да бъде изградено така, че да е защитено от атмосферни бедствия. Впоследствие кученцата ще играят с майка си в цялото заграждение, така че към комплекса се налагат специални изисквания. За мъжките са необходими здрави ключалки и надеждна ограда, тъй като поради силния натиск на животното те могат да бъдат счупени.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *