Направете си сами мек покрив

Ремонт на покриви сеп. 13, 2022

У нас един от най -популярните покривни материали е меките плочки. Предимствата му включват ниска цена, лек, издръжливост и лекота на инсталиране. По принцип този тип покритие може да бъде разделен на два вида: ролкови материали, сред които например покрив покрив покрив и битумен плочки. Основната им разлика е формата на производство. За да направите покрива силен и надежден, е необходимо правилно да се фиксират покривните материали към основните елементи. За това се създава специална щайга, която може да бъде оскъдна или непрекъсната. В случай на мек покрив, за характеристиките на подреждането, на което ще говорим в тази статия, могат да се използват и двата типа.

Устройството за мек покрив

Покривът трябва да издържи на всякакви статични товари. Дебелината на основата ще зависи от стъпката на ребрата и дебелината на формата – от вида на материала, който ще се използва. Критата не трябва да има обратна реакция, така че е необходимо да я поправите особено внимателно. Ако са избрани битумни плочки, тогава субстратът трябва да бъде инсталиран в две пушки. Много е важно да няма нито един ъгъл или остър завой в дизайна, тъй като това може да доведе до деформация на целия покрив.

Какво е направено от

Обикновено щайгата за мек покрив е равномерна повърхност, създадена от нежно дъно. Можете също да използвате табелата OSB или шперплат.

Всеки от тези материали има своите плюсове и минуси. Така например, чинията OSB има лека и здравина, тя е евтина, но се характеризира със съмнителна чистота на околната среда и лоша пара. Шперплатът не е податлив на деформация и има добра устойчивост на влага, но горивото е в състояние да отделя вредни вещества. Що се отнася до подрязаната дъска, този материал е много лесен за инсталиране и екологичен, единственият отрицателен е възможността за разпад. Този недостатък обаче лесно се елиминира чрез обработка със специални вещества.

Най -добрият материал за устройството са калибрираните дъски. Това се дължи на факта, че само те могат да позволят да се направи перфектно равномерна повърхност. За увеличаване на хидроизолацията и свойствата на термичната изолация се използва дифузен филм. А покривът ще помогне да се направи покривът още по -издръжлив.

За да направите щайга, ще ви е необходима отвертка, чук, дисков трион, ниво, молив и рулетка.

Стъпка и други изисквания за проектиране
Дизайнът трябва да бъде направен по такъв начин, че лесно да издържи теглото на покривния материал. Видът на подовата настилка трябва да се определи, като се вземат предвид ъгъла на покрива. Ако този ъгъл е до 10⁰, подовата настилка ще бъде непрекъсната. Ако ъгълът е 10-15⁰, се използва лъч, диаметърът на който е 45×50 mm, както и устойчив на влага на шперплат. Стъпката в този случай ще бъде 450 mm и ще бъде насочена успоредно на корниза. Когато ъгълът на наклон е повече от 15⁰, се използва подобен лъч, но Stepl ще бъде 600 mm. Когато се намират конят и ендов, е необходимо да се използва допълнителен лъч.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *