Монтаж на снегозадържатели на метален покрив

Ремонт на покриви сеп. 14, 2022

Атрактивният външен вид, практичността, трайността и безопасността са основният списък на изискванията, които са представени на покрива на метални плочки. И ако първите три критерия зависят единствено от правилния избор на вида на покривния материал, тогава последният е снабден с допълнително придобит снежен човек. Вярно, подлежи на правилния му избор и компетентната инсталация.

Назначаването на задържащи сняг

Системите за задържане на сняг са инсталирани на покрива, за да се предотврати събирането на цялата маса сняг с един слой. Благодарение на специален дизайн те са разделени на малки части. Някои от тях се държат равномерно на повърхността, за да се стопят по време на размразяването, други слизат. Но това се случва незабележимо и не носи вреда. Заедно с това те се изпълняват от други функции:

улеснява процеса на почистване на сняг от покрива;
предотвратяване на часовника за източване;
Минимизирайте риска от повреда на фасадата на сградата с падащ сняг или ледени леденици;
Осигурете защита срещу падащи метални плочки при извършване на покрив или при силни ветрове.
Видове конструкции за покрив от метални плочки
Има 5 вида системи за задържане на сняг:

Тръб – са тръба, която се простира по протежение на покрива. Диаметърът му варира от 10-15 мм.

Решетка – широко разпространена поради тяхната ефективност. Условно разделени на 2 вида – обикновени и кралски, които се различават един от друг по характеристиките на опорите и опциите за изпълнение. Предимството на подобни решетки е на доста голяма височина, което може да гарантира безопасността през зимата и лятото. Например, когато извършвате ремонтни работи на покрива, когато това може да забави падналите инструменти или дори подхлъзен човек.

Проектиран под формата на ъгъл -загасящ ъгъл -характеризира се с простота на дизайна и е изработен от тънка листа стомана, покрита със слой полимерен материал. Предимствата му са в евтиността и разнообразието от цветове, което се постига поради полимерното покритие.
Произведено под формата на трупи е един от първите видове системи, които са инсталирани на баварски и алпийски къщи. В наши дни дървените трупи се заменят с метални тръби, диаметърът на които е 140 mm. Подкрепите за тях са изработени от листова стомана. Предимството на такива системи е в надеждност, тъй като те са в състояние да издържат на голям товар.
Bugel, или Snowstorm – е само допълнителен елемент, който изпълнява функция, замърсяваща сняг. Той може да бъде инсталиран с някоя от горните системи за задържане на сняг. Недостатъкът му е на сравнително малка височина, поради която може да държи само долната топка сняг.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *