Кой покрив за къщата е най -надеждният

Ремонт на покриви сеп. 16, 2022

Важен въпрос за избора на вида на дизайна на покрива и материала на покрива у дома възниква на етапа на проектиране. Искам архитектурна хармония и красота, надеждност и качество. Тук грешката не може да бъде направена, тъй като животът на покрива трябва да бъде няколко десетилетия с твърди натоварвания и постоянни колебания в температурата и влажността. В по -голямата част от регионите на страната ни през зимата покривът може да издържи сняг и дъждове, през лятото на жегата и през цялата година – вятър и прах. Нека разгледаме подробно различните видове „шапки на къщата“, за да разберем кое е най -надеждното.

Видове покриви за дома
Дизайнерските характеристики и използването на покривни материали с различни свойства ви позволяват да изберете оптималния тип покрив както в цената, така и в сложността на монтажа, така и в спецификата на планираните товари – например, тежко снежно покритие през зимните месеци, мокро Морски климат или сухо горещо южно лято. Възможността за жилищно таванско помещение или технически етаж на тавана също е важна.

По присъствието на вътрешния обем на покрива са разделени на два вида:

Неиздадени, които нямат допълнително припокриване и са едновременно тавана на стаята. Това е идеално решение за частна къща в южните райони с лек климат, такъв покрив прави стаята по-просторна и по-хладна, а вътрешен двор или мини-сад често се подрежда на покрива;
Таванското помещение, което има вътрешен обем и припокриване, ви позволява да изолирате покрива и да намалите разходите за отопление на къщата, да направите пълен втори етаж на тавана, увеличавайки полезната зона. Такива качества са подходящи за използване в студен климат, таванските покриви са много популярни.

Таванско помещение с склонове

Опитните строители препоръчват да изберат таванска версия с склонове. Този дизайн се състои от следните елементи:

Rafter система;
щайга;
покрив;
слоеве хидроизолация и изолация;
тавански или тавански прозорци;
Кон, дренажни улуци.
Покривите са разделени от количеството и формата на склоновете и могат да бъдат със сложен дизайн.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *