Как да подредите покрив за дървена къща – професионални съвети

Ремонт на покриви авг. 31, 2022

Надеждният покрив е добра причина да се чувствате комфортно и безопасно. Когато има доверие в покрива над главата си, тогава никакви дъждове, гръмотевични бури, както и ярко изгарящо слънце или яростен студен вятър не са ужасни. И затова, когато издигате покрива на дървена къща, трябва да се обърне специално внимание на дизайна и дизайна на всеки възел и детайл на покрива, за да спите спокойно в бъдеще.
Надеждността на покрива е, разбира се, отлично качество, но неговата привлекателност е не по-малко важна. Покривът до известна степен е „лицето“ на всяка къща, а естетическият компонент и целостта на цялата конструкция зависи от това как е проектирана, какви строителни материали се използват, както и от нейната форма.

Различни форми на покриви, за всеки вкус и бюджет
Покривите се класифицират по различни критерии. Броят на видовете покриви всъщност е огромен, но сред тях има няколко от най-популярните.
Първият тип и може би най-простият е скатен покрив. По отношение на консумацията на материали, както и ефективността, той може да бъде безспорен лидер в областта на покривното строителство, ако не и за външния му вид. По този въпрос той е значително по-нисък от другите форми на покриви, следователно, разбира се, е възможно да се срещне такъв покрив при изграждането на частни къщи, но най-често се използва за стопански постройки.

Покривът, който има два наклона (фронтон), от гледна точка на дизайна, вече изглежда по-привлекателен. Този популярен тип покрив може да се намери почти навсякъде: както в прости дървени сгради, така и в елитни къщи.

Покривът на тази форма лежи върху носещите стени, както и върху фронтоните на къщата. Формата на покрива, състоящ се от два наклона, прилича на незавършени триъгълници.

Счупеният покрив е практически същият фронтон, само с голямо таванско пространство. Затова тя намира все повече фенове. Ако покривът от този тип е монтиран правилно, тогава таванското помещение придобива вид на пълноценно жилищно пространство.

Хип покривите, по отношение на дизайна, изглеждат много привлекателни. Гледката на къщата се оказва по-солидна, солидна. По отношение на функционалността този покрив се счита за много практичен, надежден, но цената на конструкцията му може да бъде много висока. Това, което отличава този тип покрив от другите е, че структурата му се състои от 4 ската: два са с триъгълна форма и два са с трапецовидна форма.

Четен покрив – този дизайн се различава от другите по това, че в него всички склонове се събират в една точка. Четири или повече склонове са с еднакъв размер и триъгълна форма.

Друга гледка, която си струва да се спомене, е кръстовидният покрив, който е доста скъпа финансова конструкция. В Русия е доста трудно да се срещне покрив от тази форма. Сградите с покрив от тази форма, априори, трябва да имат много сложно оформление (фронтони над входа, тавани със странично осветление).

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *