Как бързо и евтино да направите навес към къщата със собствените си ръце: видове, съвети

Ремонт на покриви авг. 28, 2022

Вие сте собственик на собствена селска къща и няма значение дали живеете в нея целогодишно или сезонно. Всеки се опитва да създаде комфорт на парцела. За целта могат да се използват различни стилове на архитектура. Отлично решение е инсталирането на сенници. Те придават красота на къщата и сайта, изпълняват много допълнителни функции. Всеки може да направи балдахин със собствените си ръце към къщата бързо и евтино. Просто е. Достатъчно е да проучите нашите препоръки и ще станете собственик на балдахин, който ще даде на къщата уникална индивидуалност.

Видове
Преди да преминете директно към самата конструкция, трябва да изберете какъв тип навес ще бъде изграден. Те се разделят според вида на покрива:

Прав покрив. Те са създадени да предпазват превозните средства от дъжд или сняг.
Наклоненият покрив е представен от едноскатни и двускатни типове. Освен това изпълнява защитни функции.
Оформена покривна конструкция. Това е украса на къщата и сайта.
Също така разделени по вид конструкция:

върху носещи конструкции. Този тип е широко използван. Пространството под него може да се използва като паркинг за превозни средства, място за лятна почивка или за съхранение на домакинска техника и инвентар.
Конзола. Това е козирка, която може да бъде разположена около периметъра на къщата. По ширина не трябва да надвишава 2 метра. Конзолната конструкция е здраво закрепена към стената на къщата, предпазва прозорците и вратите от въздействието на негативните атмосферни фактори.

Строителни материали
За да изберете най-правилния строителен материал за монтаж, обърнете внимание на общия вид на самия обект. Това означава, че трябва да подчертае предимството на вашия дом, да стане допълнение към цялостния ландшафтен дизайн. Сега те вземат предвид материалната страна на строителството, тоест размера на финансите, които са готови да похарчат за строителството.

Материали за рамката, опори
За изграждането на тези конструктивни елементи могат да се използват различни строителни материали. Основно:

Метал. Този материал не изисква специални умения в строителството. Обикновено това са тръби, изработени от метал, а елементите му са закрепени един към друг чрез заваряване или нитове. Радиусът на тръбите за носещата конструкция трябва да бъде средно не повече от 5 сантиметра, а дебелината на метала трябва да бъде най-малко 2,5 mm. Има много положителни характеристики. Като:
металът има повишена якост;
при използване на допълнително оборудване е възможно да се даде различна форма на метални елементи;
Влагата не е ужасна за метала.
Отрицателните характеристики включват:

металът е строителен материал, който е подложен на корозия;
ако няма умения за заваряване, тогава цената на специалист ще бъде скъпа;
необходимо е допълнително третиране с грунд или бои и лакове;

Дърво. Това е един от най-удобните строителни материали в обработката, които се използват в строителството. Предимствата на дървото включват:
ниска цена на материала;
практичност;
лекота на обработка.
За негативи:

при продължително излагане на влага, неблагоприятни метеорологични условия, може да изгние;
трябва да бъдат защитени от насекоми, които могат да причинят непоправима вреда;
за по-дълъг експлоатационен живот на материала е необходима допълнителна обработка със специални средства.
Дървените конструкции изглеждат страхотно визуално с всякакви довършителни материали. При изграждането на опори е обичайно да се използва дървена греда с диаметър 10 на 10 сантиметра. Най-добре е да ги укрепите с парапети.

Ковани рамки. Те придават на структурата ефирност, лекота и елегантност. Елегантността на цялата конструкция е подчертана от декоративни детайли. Предимствата на този материал са издръжливостта и изтънченият външен вид, също така имайте предвид, че кованите опори могат да издържат на голямо тегло. С всички плюсове има основен минус – това е висока цена.
От камък или тухла. По принцип рамки от тези строителни материали се издигат, когато е необходимо да се подчертае архитектурата не само на самата къща, но и на всички сгради на обекта.
Предимствата на такива структури са известни на всички. Например тухла, камък са трайни строителни материали. Те не се страхуват от внезапни промени в температурата и отрицателното въздействие на метеорологичните условия. Има много по-малко минуси от плюсове – естественият камък е скъп. За да намалите разходите, можете да мамите малко. Като начало изградете метална рамка и след това я покрийте с естествен камък.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *