Каква покривна конструкция трябва да бъде под металната керемида?

Ремонт на покриви юни 14, 2023

Правилно подбраната покривна рамка от метални керемиди по поръчка определя експлоатационния живот и комфорта на сградата. В днешната статия ще отговорим на въпроса какъв трябва да бъде дизайнът на покрива под металната керемида. Каним ви да прочетете!

Какво е метална керемида?
Думата метална керемида означава покрив. Обикновено за производството му се използват листове метал с дебелина от 0,4 до 0,6 mm. Компонентите в тази категория имат много предимства, включително лесно сглобяване, възможност за персонализиране на продукта или наличност в широка гама от цветове. Когато избирате елементи за изграждане на покрив си струва да се спрете на метални керемиди по поръчка от офертата на Hornval.

Каква покривна конструкция трябва да бъде под металната керемида по поръчка?
Инвеститорите, планиращи изграждането на търговски и жилищни сгради, често се чудят коя е най-добрата метална покривна конструкция по поръчка? Фермата трябва да отговаря на определени изисквания, така че металните покриви не могат да се използват за плоски покриви. Наклонът на ската трябва да е по-голям от 9°, а при наличие на допълнителен минерален или керамичен слой наклонът на ската на покрива трябва да надвишава 12°.

Възможно ли е да промените дизайна на покрива под металната керемида?
Хората, които планират да ремонтират стопанска постройка или жилищна къща, често се чудят дали е възможно да сменят покривната конструкция за метални керемиди? Има такава възможност, но не забравяйте, че твърдата покривна летва, допълнително покрита с покривен материал, трябва да бъде заменена с по-лека конструкция. Възможна е подмяна без намеса в съществуващата система при монтаж върху обшивка от летви и контралетви.

Метална керемида – колко летви и какъв ъгъл на покрива?
Важен въпрос, на който трябва да се отговори при планирането на строителството на къща, където ще бъде монтирана метална керемида, е: колко летви и какъв ъгъл на покрива трябва да се приложи? Минималният ъгъл на наклон на покрива не трябва да бъде по-малък от 10°. За тежки покрития от бетон или цимент с керамични или минерални покрития е желателно минимум 12°. Разстоянието между летвите трябва да съответства на избраните размери на модулите от метални плочки, т.е. обикновено 350 или 450 мм.

Колко струва една метална керемида?
Отговорът на въпроса колко струва метална керемида за покрив зависи от избрания вариант на използваните компоненти. При плоските елементи цените започват от 40 PLN на m2. Модулният метален покрив е цена от порядъка на 50 PLN на квадратен метър. От своя страна най-скъпите са опциите с допълнително покритие от минерална превръзка. Цената им е прибл. 70 злоти на метър.

Издръжливи метални керемиди по поръчка от БарокоСтрой
Металните шиндли са евтин и надежден избор в модерното жилищно и търговско строителство. Ако търсите доказани покривни компоненти, не търсете повече от издръжливите, изработени по поръчка метални керемиди на Hornval! Ние ще ви помогнем в избора.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *