Изпиляване на покривни стрехи

Ремонт на покриви май 13, 2023

Обшиването на покривни корнизи е незадължителна, но много предпочитана процедура, от която до голяма степен зависи експлоатационният живот на покривната конструкция. Силните пориви на вятъра, падащи под незащитена стреха, могат просто да откъснат покрива. Да не говорим за проникването на влага, което допринася за гниене и корозия на конструктивните елементи.

Методи за изпиляване на корнизи
Интернет представя огромно разнообразие от начини за изпиляване на корнизи, сред които има “перпендикулярно”, “успоредно”, “с използване на цели листове” и много други. Въпреки това, всички тези методи могат да бъдат класифицирани в две основни групи: пилене на греди и хоризонтално пилене.

Обшиване на покривни стрехи по гредите
Подгъването на корнизи по гредите е подходящо само за покриви с наклон до 30 ° и разширение не повече от 40-50 см. дъски. Самото подаване може да бъде монтирано успоредно на стената, по протежение на края на гредите или по друг начин, който собственикът на къщата ще хареса.

Хоризонтално изпиляване на покривни корнизи
Технологията на хоризонтално подаване на корнизи включва монтаж под надвеса на дървена кутия, изработена от кантирани дъски, единият ръб на който е прикрепен към края на крака на гредите, а вторият към дървена релса, прикрепена към стената на сградата . В същото време корнизът под формата на кутия може да бъде обикновен или с отстраняване до нивото на надвесите на фронтона. Тази технология обикновено се използва за покриви с голям наклон.

Материали за изпиляване на корнизи
В повечето случаи кантирани или рендосани дъски се използват за подаване на покривни корнизи, поради достъпна цена, висока производителност и естетически приятен външен вид. Въпреки това, други достойни аналози не са рядкост на съвременния пазар, сред които са:

подплата (дървена или PVC);

прожектори (винил или алуминий);

велпапе.

Забележка! Всеки от материалите за подаване на корнизи има индивидуални експлоатационни характеристики, които могат пряко да повлияят на инсталационната технология. Така например дървената облицовка трябва да се съхранява на открито най-малко един месец преди пиленето, за да достигне необходимото ниво на влажност.

Разходите за подаване на корнизи
Ако нямате нито време, нито желание да се занимавате сами с изпиляване на корнизи, използвайте услугите на специализирана фирма “ПРОФИКРОВ”. Цената на работата се определя въз основа на дължината на надвеса на корниза и строителния материал, използван за подаване. Така например цената на подаване на корниз с прожектори варира от 250 до 370 рубли. (за 1 линеен метър), докато цената на подаване с дъска е 150-270 рубли. по-висока поради по-сложната технология на монтаж.

За да разберете точната цена за подаване на покривни корнизи за конкретна сграда, обадете се на един от следните телефони: 8 (49) 799-12-31 или 8 (929) 576-31-82. Управителят на фирма ПРОФИКРОВ ще проведе безплатна консултация за вас и ще изпрати екип от специалисти на място, които ще измерят покрива и ще изчислят оценката.

No Comments

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *